Selecteer een pagina

Op 17 december 2016 is het 100 jaar geleden dat Fiep Westendorp werd geboren. Op 3 februari 2004 is Fiep overleden, maar haar werk is nog altijd springlevend. Haar tekeningen en verhalen hebben bij vele mensen, zowel jong als oud een speciale plek in het hart veroverd. En dat verdient natuurlijk een groots en bijzonder feest!

De stichting viert het 100 jarige Fiep Westendorp graag met hun fans, dit omdat de meeste mensen een eigen speciale herinnering aan Fiep en haar tekeningen hebben. Want wie werd er vroeger niet voorgelezen uit Jip & Janneke of Floddertje. Daarom is Fiep Amsterdam op zoek naar herinneringen en bijhorende persoonlijke verhalen. Al deze verhalen en herinneringen worden gebundeld in een herinneringsboek, dat een mooi ultiem eerbetoon aan Fiep.

Naast het herinneringsboek wordt de verjaardag van Fiep groots gevierd met een feest. Maar liefst 1,5 jaar zal 100 jaar Fiep Westendorp gevoerd worden met tal van leuke activiteiten: kleine en grote tentoonstellingen, uitgaves van nieuwe boeken, onthullingen van muurschilderijen en als klap op de vuurpijl rijdt er er een realisatie van de enige echte Fiepbus rond die als een rode lijn alles met elkaar verbindt.